Circle Of Security

Alle ansatte i Kårtveitpollen barnehage har fått opplæring i programmet Circle Of Security våren 2014.

Circle Of Security - Foreldre som ivaretar barns behov.

Det handler om den trygge base og trygge havn.

1. Barna trenger at de støtte til å utforske - pass på meg, gled deg over meg, hjelp meg, ha det fint med meg.

2. Barna trenger at de blir tatt imot når de kommer - beskytt meg, trøst meg, vis godhet for meg, oraniser følelsene mine.

Barna går i en sirkel der vi sender de ut fra den trygge base på oppdagelser og utforsker verden. Den trygge havn er alltid åpen og klar til å ta i mot når de venter hjem. Barna opparbeider en sirkel av trygghet og støtte.

Dette programmet er noe som barnehagen er blitt kurset i av rettleierteamet i Fjell kommune.

Klikk på denne linken og du finner Cos plakaten som ilustrerer tankegangen på trygg base og trygg havn. Circle of security, bilde